Всички Новини Ахтопол се готви за добър сезон

Ахтопол се готви за добър сезон

АхтополНе сме песимисти и очакваме и този сезон да е добър, прогнозират хотелиери с бази на първа линия в Лозенец и Синеморец.
В двете най-атрактивни курортни селища в община Царево в момента цари обичайното за началото на юни оживление.
В един от луксозните хотели в Синеморец вече почиват над 650 германци, скандинавци, българи, поляци и руснаци, което е повече от миналата година.
В Царево първите чешки туристи са пристигнали на 7 юни.
Заради ниската покупателна способност на българина, който е основният турист по Южното Черноморие, някои от хотелиерите изчисляват, че приходите им от туризъм това лято ще паднат наполовина.
От 1 до 20 август се очаква да има голям наплив за евтини квартири от българите, които обикновено не планират почивката си и решават да тръгнат на море в последния момент.
Прогнозите са цените през този сезон да паднат с около 10-12%, макар и хотелиерите да са единни в мнението, че за разлика от зимните курорти цените по морето са разумни и достъпни и няма нужда да ги смъкват повече.
Макар и пазарът на квартирите да е свободен, вече се оформя една средна цена от 40 лв. за стая. И това лято ще има обаче хотели, които ще предлагат стаи и по 200 лв.
За да спасяват сезона, в Ахтопол също са смъкнали цените. Докато миналата година цената за двойна стая варираше от 55 до 75 лв., сега хотелите масово предлагат атрактивната цена от 46 лв.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук