Всички Новини Широка лъка посреща по 30 хил. туристи годишно

Широка лъка посреща по 30 хил. туристи годишно

shirokalaka330 000 души посещават годишно смолянското село Широка лъка с цел почивка и туризъм.

Това съобщи пред радио Фокус - Смолян директорът на Туристическия информационен център в селото Марияна Барганова.

По нейните думи най-натоварени са месеците юли и август, когато е отчетен и най-голям туристически поток. Легловата база в Широка лъка достига 500 легла, които се намират в няколко малки семейни хотели за гости, както и къщи, които се отдават под наем и стаи за гости.

Десетки са забележителностите, които предлага високопланинското село. Според Барганова, най-забележителни са сводестите мостове в селото, които са една от най-ценните архитектурни ценности, етнографския музей, който се помещава в Згуровския конак и църквата "Успение Богородично".

В околностите на селото има десетки екопътеки. Те са добре маркирани, като маркировката е все още в добро състояние. По тях обаче няма достатъчно пейки, на които да се почива, тъй като теренът не позволява изграждането на такива, но преходите са леки и в крайна сметка не е проблем да се мине.

Уникални са и вече почти обезлюдените села Върбово и Кукувица, числящи се към Широка лъка.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук