Мальовица

Мальовица е разположена в Малъовишкия поддял на Северозападна Рила, на около 1720м.н.в. Курорта е свързан с асфалтов път със село Говедарци (13км) и град Самоков (27км), а от София отстои на 84км. В курорта има няколко места за отдих - хотел "Мальовица", "Ален мак" и Централна планинска школа "Христо Проданов". В последните две може да пренощувате само за 8лв., но този избор е за по-непретенциозните, тъй като базите са стари. Хотел Мальовица е изцяло обновен и значително по-добър.

От курорта тръгват множество маркирани туристически маршрути към Северозападна Рила за:

mt_gallery:Мальовица

На 1 час от курорта, срещу течението на Мальовишка река, на повече от 2000м.н.в. се намира хижа Мальовица (стара и нова постройка, както и дървени бунгала), където може да се нощува и да се купи топла храна. От хижата за 2-3 часа спокоен ход се изкачва по маркирана (лятна и зимна маркировка) пътека връх Мальовица.

До Мальовица има редовен автобусен транспорт от село Говедарци и веднъж дневно от град Самоков.
Ски писти и съоръжения: В близост до хотел Мальовица са разположени пистите, които са оборудвани със ски-влекове. Около пистите има различни малки магазинчета от които можете да вземете ски екипировка под наем.

Ски-писти: Ръждавица, Улея, Меча поляна
Влекове:
Влек-котва на писта Ръждавица
Влек-паничка на писта Ръждавица
Влек-паничка Меча Поляна – Ръждавица
Два детски влека на Меча поляна

Цени
Услуга Период
Деца
Възрастни
Ски карта
полудневна 9лв 15лв
Ски карта
дневна 15лв 25лв
Ски карта
2 дни
27лв 46лв
Ски карта
3 дни
39лв 66лв
Ски карта
4 дни
51лв 87лв
Ски карта
5 дни
63лв 105лв
Ски карта
6 дни
72лв 120лв
Ски карта
сезонна 450лв 780лв
  • Работно време на съораженията: всеки ден от 9.00 до 16.30ч.
  • Цените са валидни от 01.12.2007г. до 30.04.2008г.
  • За повече информация се свържете със служителите на хотела.
Вижте предложения за настаняване в Мальовица

 

Web-cam:

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук