Черноморец

Обща информация за курорта

Черноморец е селце, което се намира в Югоизточна България на 25км от Бургас и на 8км oт Созопол. Разположено е на малък залив до самото море, който има формата на морска подкова. Предполага се, че Черноморец е възникнал в първата половина на XVIII век. До 1951 година селцето е носело името Свети Никола.

Живописната природа, мекият климат, слънчевите лъчи и сините вълни превръщат селцето в райско кътче за почивка сред спокойствие и тишина.

mt_gallery:chernomorec

Плажове

Курортното селце разполага с четири плажни ивици всяка от които е чиста и приятна - Централен плаж, Къмпинг Черноморец, Царския залив - Къмпинг Градина и Залива Вормос. Високите температури на въздуха и водата ви дават възможност да се любувате на морето до късен следобед.

  • Централният плаж е оживен, със златист пясък, с топли и плитки води, удобен за семейства с деца и за риболов.
  • Плажът на къмпинг Градина е подходящ за любителите на водните спортове - сърф, водни ски, джет, банан, водно колело и други.
  • Плажът при къмпинг Черноморец е усамотен, със златист пясък и малки заоблени камъчета, осигуряващ прекрасни условия за любителите на нудизъм. Има и горичка.
  • Плаж Вормос е почти непосещтавана огромна плажна ивица със сребрист пясък и кристално чиста вода. Подходящ е за деца - водата е топла, спокойна и плитка десетки метри навътре в морето.
  • Скалния бряг в източната част на селището пък осигурява прекрасни условия за любителите на нудизъм, скокове във вода от различни височини на скалите и риболов.

Забележителности

Една от забележителностите на курорта е Райската градина, която се намира пред православния храм "Свети Никола".

Настаняване

Селото предлага много добри възможности за настаняване, въпреки че липсват големи туристически комплекси и многозвездни хотели. Преобладават малките семейни хотелчета и частните къщи за гости, което донякъде е спомогнало селото да се запази като тихо и спокойно местенце за почивка.

Заведения

В Черноморец има множество кафенета, ресторанти и механи, които са панорамно разположени на брега на морето, на "търговската" улица или са закътани сред зеленината на селския двор. Всички те съчетават удоволствието от разнообразните шоупрограми, качествените напитки и вкусната храна

В градчето има две дискотеки, които поддържат интересен нощен живот. Те работят от 22:30 до зори, едната е със зала от 120 човека, а другата на самия централен плаж.

Транспорт

От Черноморец има редовен транспорт - автобуси и маршрутни таксита, които бързо могат да ви отведат до Созопол и Бургас.

Как да стигнем до Черноморец?

Със самолет:
Най-бързо до Черноморец от София може да се стигне със самолет. Летище Бургас работи през цялата година. Полетът от София е 40 минути. От Бургас има редовни автобусни линии до Черноморец.

С автобус:
От централна автогара София тръгват директни автобуси до Синеморец, които минават през Черноморец. През летния сезон е препоръчително закупуването на билетите да става поне една седмица предварително.

С влак:
От централна железопътна гара София може да се стигне до Бургас с експресен влак. За спални вагони се изисква минимум едноседмична предварителна резервация, с оглед на ограничените места. От Бургас има редовни автобусни линии до Черноморец.

Виж още: Хотели в България

Видео от Черноморец:

Допълнителна информация:
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук